Štafeta s olympijskou pochodňou odštartuje púť po PSK 8. mája

04.05.2012 Prešov

Prešov 4. mája (TASR) – Štafeta s olympijskou pochodňou, ktorá koncom marca vyrazila z Bratislavy na cestu po slovenských regiónoch, odštartuje svoju púť po Prešovskom kraji v utorok 8. mája, keď popoludní dorazí do centra Prešova.
Hovorkyňa Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Veronika Fitzeková dnes informovala, že bežci s posolstvom Hrám XXX. olympiády Londýn 2012 budú navštevovať obce a mestá v kraji do 17. mája. Pri tejto príležitosti Olympijské kluby v spolupráci s regionálnou a miestnymi samosprávami pripravili niekoľko sprievodných podujatí.
V utorok (8. 5.) bude od 14. do 21. h v centre Prešova prebiehať 52. ročník Večerného behu. Organizátori očakávajú stovky účastníkov. Tento ročník však bude mať zvláštnu príchuť, keďže práve v tento deň do mesta dorazí olympijská pochodeň a na námestí bude až do vyvrcholenia pretekov.
"Do metropoly Šariša dorazí olympijská pochodeň o 14.45 h a na čele štafety ju majú priniesť tí najpovolanejší: strieborný medailista z Mníchova 1972 hádzanár Vincent Lafko i ďalší účastníci OH hádzanár Peter Kakaščík a bežkyňa na lyžiach Betka Havrančíková," informovala hovorkyňa PSK. Na druhý deň sa na Fakulte športu PU uskutočnia aj vedomostné súťaže pre školákov.
Podľa harmonogramu štafetu privítajú 9. mája v Bardejove, kde bude popoludní pripravený niekoľkohodinový program. Ešte predtým sa však bežci zastavia v obci Raslavice. Vo štvrtok (10. 5.) sa z olympijskej pochodne budú môcť potešiť tri šarišské mestá: Veľký Šariš, Sabinov a Lipany. V piatok (11. 5.) predpoludním pribehnú športovci do Levoče.
Ďalší týždeň budú môcť obyvatelia kraja stretnúť bežcov s pochodňou na cestách v tatranskom regióne. V utorok (15. 5.) sa štafeta presunie zo Základnej školy v Švábovciach na ZŠ na Jarnej ulici v Poprade, kde je o 10.00 h naplánované slávnostné privítanie na štadióne, potom štafeta zamieri do Kežmarku. V stredu (16. 5.) poputuje symbolický oheň z Cirkevnej spojenej školy v Poprade do Svitu, Šuňavy a Štrby.
"Olympijské posolstvo sa v Prešovskom kraji zdrží do 17. mája. V tento deň je naplánované privítanie štafety v meste Vysoké Tatry, kde budú v Tatranskej Lesnej vysadené stromčeky v Olympijskom lese. Následne sa uskutoční výstup na Kriváň, kde si olympijskú pochodeň prevezmú zástupcovia Žilinského kraja," uzavrela Fitzeková.
 

Vyberte región

mark